Filosoof Maarten Boudry eist ontslag van Maggie De Block: "De combinatie van incompetentie en zelfoverschatting is gewoon niet meer om aan te zien" Politiek
Politiek

Filosoof Maarten Boudry eist ontslag van Maggie De Block: "De combinatie van incompetentie en zelfoverschatting is gewoon niet meer om aan te zien"

Filosoof Maarten Boudry eist ontslag van Maggie De Block: "De combinatie van incompetentie en zelfoverschatting is gewoon niet meer om aan te zien"

Filosoof Maarten Boudry vraagt het ontslag van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). De Block verdedigde de beslissing om mondmaskers in winkels niet te verplichten. “Er was geen echt onderbouwde wetenschappelijke uitleg om het te verplichten. En je moet er ook geen symbool van maken”, zei De Block in De Morgen.

Op Twitter trekt Boudry flink van leer tegen De Block. “Onvoorstelbaar. Zelfs nu al onze medische experts het (eindelijk) eens zijn over het nut van maskers in publieke ruimte, blijft Maggie De Block volharden in haar onzin over ‘vals gevoel van veiligheid’, waar geen spat bewijs voor is. Ze moet opstappen", zegt Boudry.

Er is volgens Boudry "overvloedig bewijs voor het nut van mondmaskers in publieke ruimte”. “Er is daarentegen GEEN bewijs voor effect van risicocompensatie (‘vals gevoel van veiligheid’)", aldus Boudry. "De combinatie van incompetentie en zelfoverschatting is gewoon niet meer om aan te zien. Hou de eer aan uzelf", klinkt het nog.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws