Jean-Marie Dedecker haalt uit naar VRT en VTM: "Zoals in dictatoriale landen" Politiek
Politiek

Jean-Marie Dedecker haalt uit naar VRT en VTM: "Zoals in dictatoriale landen"

Jean-Marie Dedecker haalt uit naar VRT en VTM: "Zoals in dictatoriale landen"

Jean-Marie Dedecker heeft in zijn column in Knack hard uitgehaald naar de traditionele media. Volgens Dedecker krijgen de oppositiepartijen nog amper kans om hun zeg te doen en krijgt vooral Marc Van Ranst heel veel zendtijd.

"We leven ondertussen al een gans jaar in een virocratie met dictatoriale uitwassen. We worden niet alleen onder de knoet gehouden met ongrondwettelijke volmachten en ministeriële besluiten, maar we worden ook constant gebrainwasht door onze massamedia die zich gedragen als een gedweeë regimepers", laat Dedecker optekenen.

"Zestig procent van het journaalnieuws op VRT en VTM werd afgelopen jaar ingenomen door corona (gedurende 3 maanden zelfs 80 à 90% volgens een onderzoek van de professoren Stefan Walgrave & Ine Kuypers). De medicalisering van de berichtgeving werd gedomineerd door opperkijkbuisgoeroe Marc Van Ranst . Deze schaduw-premier kreeg niet minder dan zeven uren schermtijd", klinkt het.

"Zoals in dictatoriale landen"

Ook de oppositie kreeg amper kans volgens Dedecker. "De rode loper werd vorig jaar in de nieuwsstudio's enkel nog uitgerold voor de regeringspartijen, en de oppositie moest het stellen met amper 2% van de corona-journaaltijd. Verslaggeving zoals in dictatoriale landen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws