Jean-Marie Dedecker niet verrast door steun voor Jürgen Conings: "Mensen hebben het gevoel dat men van hen alles wil afpakken" Politiek
Politiek

Jean-Marie Dedecker niet verrast door steun voor Jürgen Conings: "Mensen hebben het gevoel dat men van hen alles wil afpakken"

Jean-Marie Dedecker niet verrast door steun voor Jürgen Conings: "Mensen hebben het gevoel dat men van hen alles wil afpakken"

Jean-Marie Dedecker haalt in Knack scherp uit. Hij heeft geen begrip voor het feit dat Jürgen Conings nog steeds niet gevat is en begrijpt ook waarom hij steun geniet van een deel van de bevolking op sociale media.

Dedecker haalt de moppentrommel boven die hij hoorde op een terras. "Toen Dutroux het hazenpad koos werd hij nog gevat door een boswachter, vandaag slagen vierhonderd Xavier Waterslaeghers er niet in om één Rambo te klissen", citeert de burgemeester van Middelkerke in Knack.

Billy-the-Kid syndroom

"Moeten we lachen of moeten we huilen? ADIV, de inlichtingendienst van het leger heeft 600 "spionnen" op de loonlijst. Tussen de honderden jihadisten op de terroristenlijst van OCAD staat er amper één extremistische militair die de Staatsveiligheid in de gaten moest houden, maar men gaf hem de sleutel van het wapenkot."

"Je moet al jaren onder een stolp leven om niet te beseffen dat de wanhoopsdaad van Jürgen Conings een Billy-the-Kid syndroom zou opleveren en een steunbrigade op de sociale media. Een bonte verzameling van hardcore extremisten tot lui die geweld veroordelen maar mobiliseren op buikgevoel en op frustratie."

"Dat de helft van de Vlamingen rechts stemt heeft vooral te maken met het falen van links"

"Ze steken hun middenvinger op naar de politiek-correcte neerkijkers als weerwraak voor hun machteloosheid. De knullige lockdowns van het desastreus coronabeleid zijn niet meer dan een brandversneller voor de toenemende zuurtegraad.

"Dat de helft van de Vlamingen conservatief of (extreem) rechts stemt is geen verrassing en heeft vooral te maken met het falen van links", vervolgt Dedecker. "Dat links niet meer scoort bij de bevolking heeft niets te maken met hun sociaal economisch beleid maar komt door hun associatie met een opengrenzenbeleid vol gebrekkige integratie, gepaard aan een gebrek aan respect voor het verleden en de tradities van de autochtonen."

"Mensen kregen het gevoel dat ze niet meer meetellen en dat men alles van hen wil afpakken, van hun sociale woning tot Zwarte Piet en het slopen van hun kerststal. Hun stemmen worden verwaarloosd bij elke regeringsvorming en ze worden zo nog extremer dan goed is voor de volksgezondheid."

Populair

Laatste nieuws