Minister Ben Weyts stapt naar politie: "Ik word bedreigd" Politiek
Politiek

Minister Ben Weyts stapt naar politie: "Ik word bedreigd"

Minister Ben Weyts stapt naar politie: "Ik word bedreigd"

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is naar de politie gestapt. Weyts wordt naar eigen zeggen bedreigd. Hij maakte dat zelf bekend in De Morgen.

"Mijn mailbox, die zie ik natuurlijk wel. Die puilt uit. Vaak berichten van waardering. Maar ook de verbale agressie neemt toe. In mijn mailbox is het soms dreigingsniveau 4. Toen er een zestal bedreigingen tegen mijn gezin binnenkwamen, ben ik naar de politie gestapt. Daar ligt de grens", aldus Weyts.

Vinger naar journalisten

"Er wordt soms een sfeertje gecreëerd waarbij je als politicus nooit goed kan doen. Ook door bepaalde journalisten", zucht Weyts. "Sommige mensen zien de coronacrisis blijkbaar als een theologische kwestie. Al diegenen die het geloof niet volgen, zijn gevaarlijke ketters. Die zijn incompetent of malafide. Sorry, maar ik lees dat regelmatig. Ook in uw krant. En dan krijg je mensen die zeggen: 'Jij bent verantwoordelijk voor alle doden.'"

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws