N-VA is razend: "Net nu het van levensbelang is om een Vlaming aan de Europese tafel te hebben" Politiek
Politiek

N-VA is razend: "Net nu het van levensbelang is om een Vlaming aan de Europese tafel te hebben"

N-VA is razend: "Net nu het van levensbelang is om een Vlaming aan de Europese tafel te hebben"

Didier Reynders (MR) wordt de nieuwe Europees commissaris namens ons land. N-VA is daar hoegenaamd niet over te spreken.

Bij de partij begrijpen ze niet dat CD&V en Open VLD hebben ingestemd met Reynders. “Het zou in normale omstandigheden al opmerkelijk zijn dat alle Europese functies naar vertegenwoordigers van één taalgroep gaan, maar nu we binnenkort met de brexit geconfronteerd worden is het van levensbelang een Vlaming aan die Europese tafels te hebben, zegt fractieleider Peter De Roover.

Legitimiteit?

"Het is bijzonder spijtig om te moeten vaststellen dat deze regering in lopende zaken weer niet de democratische reflex heeft om het parlement in deze belangrijke beslissing te betrekken. De Europese Unie en de functie van Eurocommissaris zijn te prominent om te laten beslissen door een regering in lopende zaken zonder meerderheid. Vijf jaar lang zal Didier Reynders een van de belangrijkste Belgische stemmen op het Europese niveau zijn, maar met welke democratische legitimiteit?”, klinkt het.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws