Jo Hens laat eerlijk weten of Niko nog wel ooit terugkeert in 'Familie': "Dit leek me een goed idee" TV en Radio
TV en Radio

Jo Hens laat eerlijk weten of Niko nog wel ooit terugkeert in 'Familie': "Dit leek me een goed idee"

Jo Hens laat eerlijk weten of Niko nog wel ooit terugkeert in 'Familie': "Dit leek me een goed idee"

Jo Hens heeft een pauze genomen bij 'Familie' na vijftien jaar op de set te hebben gestaan. Hij had er nood aan en de acteur kon zo tijd maken om andere dingen te doen.

Jo wil niet bekendmaken hoelang hij afwezig blijft. Al stelt hij ongeruste kijkers wel gerust. Niko verdwijnt niet definitief uit de soap. “Ik wil dat de kijker verrast is, wanneer Niko plots weer opduikt”, zegt hij in TV-Familie. “Maar de kijker mag al wél weten, dat mijn personage niet definitief vertrokken is. Ik keer zeker terug."

Wat zette Jo aan tot deze beslissing? "Het prachtige aanbod om eerder dit jaar de hoofdrol te vertolken in de theaterproductie ‘Tot altijd’", legt hij uit. "In het verleden heb ik andere projecten altijd gecombineerd met mijn rol in ‘Familie’, maar deze keer wilde ik het anders aanpakken en me slechts op één project focussen. ‘Tot altijd’ beloofde immers een intense periode te worden, aangezien ik een terminale patiënt speelde, die ervoor gezorgd heeft dat euthanasie in de Belgische wetgeving is gekomen."

"Ik wilde voor die rol ook serieus afvallen. Wat me trouwens gelukt is: ik was 10 kilo kwijt. Ik wilde dus even uit ‘Familie’ stappen, maar omdat ik ondertussen al vijftien jaar op de set sta, leek het mij ook een goed idee om daarnaast congé te pakken en mijn pauze dus wat te verlengen", aldus Jo.

1 claps
1 bezoekers

Populair

Laatste nieuws