Let op: Om deze twee redenen worden auto's het vaakst afgekeurd op autokeuring Binnenland
Binnenland

Let op: Om deze twee redenen worden auto's het vaakst afgekeurd op autokeuring

Let op: Om deze twee redenen worden auto's het vaakst afgekeurd op autokeuring

In Vlaanderen werd vorig jaar bij 83,3% van de 2.150.000 autokeuringen een groene kaart uitgereikt, terwijl 14,6% een rode kaart ontving en binnen 15 dagen een herkeuring moest ondergaan.

Volgens Philippe De Meyer van GOCA Vlaanderen kunnen veel afkeuringen voorkomen worden door vooraf enkele controles uit te voeren. De meest voorkomende afkeurpunten betreffen de verlichting en de staat van de banden. De Meyer adviseert in Het Nieuwsblad bestuurders om voor de keuring de lichten en bandenspanning te controleren. Correct afgestelde lichten en banden met minimaal 1,6 mm profieldiepte zijn essentieel.

Een pre-technische keuring bij de garagist kan ook uitkomst bieden; deze controle kost ongeveer €45 en inspecteert alle cruciale keuringspunten. Dit is vooral aan te raden voor auto's die voor het eerst gekeurd worden of na aankoop van een tweedehandsauto. Een kleine investering in een voorkeuring kan uiteindelijk tijd en kosten besparen, aangezien een herkeuring €15,40 kost en potentieel een bonusjaar aan keuringsvrijheid kan opleveren.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws