Sluitingsuur van horeca zorgt voor ophef: "Waar zijn we toch mee bezig?" Politiek
Politiek

Sluitingsuur van horeca zorgt voor ophef: "Waar zijn we toch mee bezig?"

Sluitingsuur van horeca zorgt voor ophef: "Waar zijn we toch mee bezig?"

Het Overlegcomité zal vrijdag bekijken of het sluitingsuur gelijk moet worden gesteld voor terrassen en binnenruimtes in de horeca. Mogelijk wordt dat op 23.30 uur vastgelegd. Gwendolyn Rutten (Open VLD), de burgemeester van Aarschot, gaat nog een stap verder. Zij wil het sluitingsuur meteen afschaffen.

Na het afgelopen weekend lag Aarschot er niet fraai bij. De mensen bouwden verder een feest na het sluiten van de terrassen, maar dan elders in de stad. Dat zorgde voor de nodige overlast. Momenteel ligt het sluitingsuur nog op 22 uur.

"We zien dat mensen na het sluitingsuur ofwel thuis de avond gaan verderzetten of dat ze elders op plaatsen in het openbare domein samenkomen. Dat is perfect begrijpelijk", zegt Rutten aan ROB TV. "Dan vraag je je toch af: 'Waar zijn we mee bezig?'"Sluitingsuur van horeca zorgt voor ophef: "Waar zijn we toch mee bezig?"

"Sluitingsuur zinloos"

Volgens Rutten heeft het sluitingsuur geen zin. Ze wil dat dan ook liever zien verdwijnen zodat mensen zich niet meer hoeven te verplaatsen. "Neem in ieder geval een uniform sluitingsuur vanaf 9 juni", aldus Rutten. "Neem middernacht of 1 uur 's nachts voor binnen of buiten. "Wat er nu op tafel ligt (binnen sluiten om 22 uur en buiten om 23.30 uur) is helemaal kafka. Dat is gewoon heel verwarrend. Keep it simple."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws