SP.A wil praten met Bart De Wever: "Het gezag van Crombez is helemaal weg" Politiek
Politiek

SP.A wil praten met Bart De Wever: "Het gezag van Crombez is helemaal weg"

SP.A wil praten met Bart De Wever: "Het gezag van Crombez is helemaal weg"

De SP.A heeft beslist dat voorzitter John Crombez mag "praten met Bart De Wever over inhoud". Eerder leek de partij na de tegenvallende verkiezingen nog te kiezen voor de oppositie.

"De partij is al lang verdeeld en dat wordt nu zichtbaar", zegt analist Rik Van Cauwelaert op Radio 1. "Er is tegenstand tegen Crombez, die de verkiezingen zwaar verloren heeft. Zijn gezag is weg om die regeringsonderhandelingen met Bart De Wever (N-VA) op een geloofwaardige manier te voeren."

Een Vlaamse regering met SP.A is niet evident, want een coalitie met N-VA en Open VLD heeft slechts twee zetels op overschot. "De SP.A heeft daar weinig bij te winnen. Ze zijn dan de kleinste in een rechtse coalitie. Ik denk niet dat ze eraan gaan beginnen", aldus Van Cauwelaert.

Bart De Wever beseft dat de tijd tikt. "Bart De Wever kan niet blijven wachten", zegt Van Cauwelaert. "Hij is veel te lang in gesprek geweest met Vlaams Belang. Hij heeft tijd tot september, want dan treedt het nieuwe parlement aan. Het zou me verbazen als hij het langer zou laten aanslepen, want ook zijn geloofwaardigheid staat op het spel."

Populair

Laatste nieuws