Theo Francken (N-VA) wil er niets van weten en is keihard: “Dit is het slechtste dat Vlaanderen kan overkomen” Politiek
Politiek

Theo Francken (N-VA) wil er niets van weten en is keihard: “Dit is het slechtste dat Vlaanderen kan overkomen”

Theo Francken (N-VA) wil er niets van weten en is keihard: “Dit is het slechtste dat Vlaanderen kan overkomen”

Woensdagavond gaf Theo Francken (N-VA) een lezing in Antwerpen voor Jong N-VA. Hij gaf te kennen dat een paars-groene regering slecht zou zijn voor Vlaanderen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Paul Magnette als informateur, dat zat er volgens Francken aan te komen. “Men zal nu verkennen of paars-groen mogelijk is”, zegt hij. “Als dat er zou komen, zou dat slecht zijn voor Vlaanderen op het vlak van onder meer migratie en economie. De mensen in Vlaanderen hebben daar ook niet voor gestemd.”

Francken stelt ook dat in deze formule de twee grootste partijen van het land, N-VA en Vlaams Belang, niet vertegenwoordigd zouden zijn. De voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie zegt dat de perceptie dat de N-VA niet beschikbaar is voor een federale regering, niet klopt.

Redelijk

“Dat is intellectueel oneerlijk”, vindt hij. “Onze deur staat al open sinds de dag na de verkiezingen en er zijn al ernstige gesprekken geweest.” N-VA zal echter wel het communautaire op tafel blijven leggen. “Wij hebben een communautaire agenda, maar die is redelijk. Met een gewone meerderheid valt er al veel te doen of voor te bereiden", besluit Francken.

Populair

Laatste nieuws