16-jarige jongen verdronken in Oostende, redders waarschuwen: “Dit maakt kalme zee erg gevaarlijk” Royalty
Royalty

16-jarige jongen verdronken in Oostende, redders waarschuwen: “Dit maakt kalme zee erg gevaarlijk”

16-jarige jongen verdronken in Oostende, redders waarschuwen: “Dit maakt kalme zee erg gevaarlijk”

Een 16-jarige jongen die gisteren met enkele vrienden naar Oostende was gegaan om te genieten van het goede weer, verdween gisteren plots rond 16 uur. Na een zoektocht van vier uur, werd het levenloze lichaam van de jongen rond 20 uur teruggevonden. Nochtans was de zee rustig op het moment dat de jongen verdronk.

"De zee was effectief kalm, er was weinig wind”, zegt Bart Van Eechoute, hoofdredder in Middelkerke, aan VRT NWS. “Maar we zitten in een periode van springtij. Dat duurt enkele dagen, en het betekent dat er erg veel stroming is. Die was gisteren het sterkst rond vier, vijf uur in de namiddag en die kan toch makkelijk tot vier kilometer per uur halen. Dat is aanzienlijk.”

"Het speelt zich altijd af in de drie dagen na nieuwe of volle maan. Nu neemt het langzaam weer af, maar over veertien dagen krijgen we opnieuw springtij”, zegt de hoofdredder, die benadrukt dat de sterkste periode voorbij is.

Van Eeckhoute geeft toch nog eens graag mee: "De zee is verraderlijk, ook als ze er kalm uitziet. Zeker voor kinderen, die niet altijd het gevaar beseffen en denken dat alles rustig is, blijft de zee gevaarlijk. Dus wees voorzichtig."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws