Afgelopen met mooie weer: Dit staat ons te wachten Royalty
Royalty

Afgelopen met mooie weer: Dit staat ons te wachten

Afgelopen met mooie weer: Dit staat ons te wachten

We mogen nog even genieten van mooi weer op zaterdag en een deel van zondag. Daarna wordt het toch stilaan wel een pak minder.

Zaterdag blijft het, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, droog met vaak zon. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen en 22 graden in Vlaanderen. De wind is overwegend zwak uit zuid, krimpend naar zuidoost.

Zondag verwachten we eerst soms nog brede opklaringen, zo meldt het KMI. In de loop van de dag komen er meer wolken en vergroot de kans op lokale buien, eventueel met onweerachtig karakter. Het wordt behoorlijk warm voor de tijd van het jaar met maxima van 19 graden over het zuidoosten tot plaatselijk 24 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

Maandag gaat het regenen vanaf het westen. In de loop van de namiddag wordt het droger met opklaringen vanaf de kust. De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden bij een matige zuidwestenwind.

Dinsdag, woensdag en donderdag

Dinsdagochtend is het nog overwegend droog met opklaringen. In de loop van de dag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met buien, die wellicht talrijker zijn aan zee. We halen maxima van 15 tot 19 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Ook woensdag is het aanvankelijk eerst droger en verwachten we later overdag meer wolken met buien of enkele perioden van regen. De maxima liggen tussen 15 en 18 graden. De zuidwestenwind is meestal matig. Donderdag zijn er perioden van regen of buien en wordt het enkele graden minder zacht, tot nog 15 graden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws