Alexander De Croo blikt vooruit: “Of we Kerstmis met onze familie kunnen vieren?” Royalty
Royalty

Alexander De Croo blikt vooruit: “Of we Kerstmis met onze familie kunnen vieren?”

Alexander De Croo blikt vooruit: “Of we Kerstmis met onze familie kunnen vieren?”

Het Overlegcomité zat vandaag opnieuw samen en Alexander De Croo kondigde achteraf dan ook verstrengde maatregelen aan. We zijn nog lang niet van corona af, zoveel mag wel duidelijk zijn.

"We moeten toegeven dat we verschalkt zijn door de veel besmettelijkere deltavariant”, aldus de eerste minister. “Vandaag is het een stuk pessimistischer dan het meest negatieve scenario. De deltavariant maakt ons het leven bijzonder moeilijk.”

"We hebben nog nooit zoveel besmettingen gehad, ons gezondheidspersoneel begint te kraken." De Croo begrijpt dat er teleurstelling is, maar roept iedereen op om de maatregelen nauwgezet te volgen. "Eigenlijk zijn we vandaag geconfronteerd met een ander virus, nu zitten we met COVID-21.”

“Zekerheden bestaan er niet in deze coronacrisis"

Wat iedereen zich afvraagt, is of Kerstmis en Nieuwjaar gevierd zullen kunnen worden met familie en vrienden. Niemand wil uiteraard weer kerst vieren in beperkte bubbels. “De huidige maatregelen nemen we in de hoop dat we de eindejaarsfeesten beter kunnen laten doorgaan”, verzekert Alexander De Croo nog in ‘Het Journaal’. “Zekerheden bestaan er niet in deze coronacrisis. De enige zekerheid die we hebben is ons gedrag. En als we ons gedrag aanpassen, dan zal dat een invloed hebben. Dat hebben we in de hand, en dat is het enige dat we in onze handen hebben.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws