Bart De Wever haalt zwaar uit naar Vlaams Belang Royalty
Royalty

Bart De Wever haalt zwaar uit naar Vlaams Belang

Bart De Wever haalt zwaar uit naar Vlaams Belang

Bart De Wever ontkent dat hij meer aanleunt bij extreemrechts na de toon en de aanpak tegen het VN Migratiepact. Hij haalt zelfs nog eens uit naar Vlaams Belang.

"Dat is volstrekte onzin. Nog nooit in mijn leven heb ik mijn standpunt laten bepalen door extreemrechts", benadrukt De Wever in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Tussen de N-VA en het Vlaams Belang staat er een Chinese Muur. Ik vind de Europese aanpak van migratie uiterst zorgwekkend en nefast, maar in tegenstelling tot het Vlaams Belang heeft N-VA dat ongenoegen nooit omgezet in wrok tegen de migranten zelf. Wij hebben niets tegen die mensen."

"Die toon is misschien wat scherper, maar inhoudelijk denken wij nog altijd precies hetzelfde. Niet ik ben veranderd. Niet mijn partij is veranderd. Het is de wereld die veranderd is, zeker sinds de migratiecrisis van 2015. Helaas lijkt niet iedereen dat in te zien en daar de gepaste conclusies uit te trekken. België heeft een robuuste sociale zekerheid. Dat trekt per definitie zwakkere migranten aan."

Liefst België

"Ben ik vandaag een Afrikaan met talent, ambitie en diploma, dan trek ik bij voorkeur naar Canada of de VS. Denk ik als Afrikaan op de vlucht dat ik niet verder ga komen dan een uitkering, dan kies ik liever voor West-Europa, en bij voorkeur voor België. Theo Francken trekt aan alle karren tegelijk en doet zijn uiterste best, maar zo ver is het nu gekomen dat we amper nog controle hebben op wie hier binnenwandelt, illegaal."

Populair

Laatste nieuws