Daar is de eerste sneeuw in Vlaanderen, David Dehenauw: "Maar het is geen échte sneeuw" Royalty
Royalty

Daar is de eerste sneeuw in Vlaanderen, David Dehenauw: "Maar het is geen échte sneeuw"

Daar is de eerste sneeuw in Vlaanderen, David Dehenauw: "Maar het is geen échte sneeuw"

Het heeft vannacht voor het eerst gesneeuwd in Vlaanderen. Onder meer in het Kempense Mol en het Limburgse Sint-Truiden viel er sneeuw. "We zitten in een hogedrukgebied, dus het gaat niet om een echte sneeuwzone”, benadrukt weerman David Dehenauw bij HLN.

Het gaat hier om uitgekristaliseerde mist. “Mist bestaat uit druppeltjes”, legt Dehenauw uit. “Hoe dichter de mist, hoe langer die blijft hangen en de druppeltjes de tijd krijgen om te fusioneren. Door de koude temperaturen bevriezen ze, gaan dus zwaarder wegen en dwarrelen zoals sneeuw naar beneden.”

Vandaag blijft het in de meeste streken grijs met veel lage wolken. Eerst verwachten het KMI ook plaatselijke rijmplekken en soms dichte mistbanken. Hier en daar kan er lichte motregen vallen, die vanochtend eventueel wat kan aanvriezen. Over het zuidoosten van het land blijft het daarentegen overwegend zonnig tot in de late namiddag. De maxima liggen meestal tussen 1 en 4 graden. In het zuidoosten kan het kwik door de opklaringen oplopen tot 5 à 6 graden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws