Daarom willen vrouwen op 8 maart thuisblijven: “Dit kan zo niet langer” Royalty
Royalty

Daarom willen vrouwen op 8 maart thuisblijven: “Dit kan zo niet langer”

Daarom willen vrouwen op 8 maart thuisblijven: “Dit kan zo niet langer”

In 2017 was Spanje het eerste land waar vrouwen massaal het werk neerlegden om te protesteren tegen de loondiscriminatie op de arbeidsmarkt. Op 8 maart komt er in België voor het eerst een vrouwenstaking. Dat meldt Dag Allemaal.

Op de komende Internationale dag van de Rechten van de Vrouw willen nu ook de vrouwen in België op straat komen voor hun rechten en voor gelijkheid. Voordien waren er al acties en betogingen, maar een echte vrouwenstaking heeft België nog niet gehad.

Volgens het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen blijft het verschil in inkomen blijft groot: op jaarbasis verdienen mannen gemiddeld 20% meer dan vrouwen. “Dat kan zo niet langer,” aldus Magda De Meyer, de voorzitter van de Vrouwenraad.

In principe mogen vrouwen niet minder verdienen voor exact hetzelfde werk, want dat is discriminatie. Maar toch gebeurt het, zegt De Meyer. “En hoe hoger de functie, hoe groter de kloof.” Met de vrouwenstaking willen de vrouwen duidelijk maken dat hun werk evenveel erkenning en een gelijke verloning verdient. Wie zich gediscrimineerd voelt, kan terecht bij het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws