Doodrijder van peuter Laura gaat vol voor de vrijspraak Royalty
Royalty

Doodrijder van peuter Laura gaat vol voor de vrijspraak

Doodrijder van peuter Laura gaat vol voor de vrijspraak

Een twintiger uit Turnhout, die in september 2017 zijn buurmeisje van 18 maanden doodreed, heeft aan de politierechtbank de volledige vrijspraak gevraagd. De man was eerder bij verstek veroordeeld tot 1 jaar gevangenisstraf, 2,5 jaar rijverbod en een boete van 8.600 euro.

Het ongeval gebeurde op 2 september 2017. De twintiger verliet achterwaarts de oprit van zijn woning in de Taeymanslaan in Turnhout. Bij het voorwaartse manoeuvre dat daarop volgde, belandde de peuter onder zijn wielen. Even later overleed het meisje aan haar verwondingen. De bestuurder legde op het politiekantoor een positieve drugstest af.

Enkele maanden geleden boog de politierechtbank zich al eens over de zaak, maar de bestuurder stuurde toen zijn kat. Tegen het verstekvonnis tekende hij nadien beroep aan. Deze namiddag kwam de zaak opnieuw voor. Het openbaar ministerie vroeg een bevestiging van het eerste vonnis.

De bestuurder gaat voor de volledige vrijspraak, zowel voor het ongeval op zich als voor de positieve drugstest die hij aflegde. “De aanwezigheid van het kind op de straat was onvoorzienbaar. De joint die tot een positieve drugstest leidde, rookte hij pas na het ongeval”, zegt zijn advocate.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws