Er is sneeuw op komst, opgepast voor gladde wegen Royalty
Royalty

Er is sneeuw op komst, opgepast voor gladde wegen

Er is sneeuw op komst, opgepast voor gladde wegen

De kans bestaat dat we de eerste sneeuw zullen zien vallen in ons land. In de nacht van zaterdag op zondag is dat mogelijk.

Zaterdag blijft het overdag droog met opklaringen en wolkenvelden. Naar de avond toe neemt de bewolking in het westen toe en kunnen er eventueel wat vlokjes sneeuw vallen. Het is nog altijd koud met maxima van -1 graad in de Ardennen en +1 of +2 graden in Vlaanderen. De zuidoostenwind is eerst zwak tot matig en trekt in de loop van de dag aan, zo meldt het KMI.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag trekt een storing van west naar oost over het land met eerst (smeltende) sneeuw of tijdelijk zelfs aanvriezende regen, later overgaand in regen. In de Ardennen valt er waarschijnlijk eerst sneeuw, later aanvriezende regen. De minima worden 's avonds bereikt en liggen tussen -4 graden in de Hoge Venen en 0 graden in Vlaanderen. Later in de nacht wordt het zachter en worden de temperaturen op de meeste plaatsen positief. In de Ardennen blijft het waarschijnlijk nog vriezen tot de ochtend. De wind wordt matig tot tijdelijk vrij krachtig uit zuid tot zuidoost.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws