Erg zwaar voor koning Filip: "Op korte tijd afscheid moeten nemen" Royalty
Royalty

Erg zwaar voor koning Filip: "Op korte tijd afscheid moeten nemen"

Erg zwaar voor koning Filip: "Op korte tijd afscheid moeten nemen"

Het zijn geen gemakkelijke weken geweest voor koning Filip. Zo belandde zijn vader, koning Albert, twee weken geleden nog in het ziekenhuis omdat hij volledig uitgedroogd was. Maar ook op professioneel vlak kent onze vorst een serieuze tegenslag. Filip heeft op korte tijd namelijk afscheid moeten nemen van drie vertrouwde werkkrachten.

Twee weken geleden trok Alain Gerardy (56) de deuren van het koninklijk paleis achter zich dicht. De protocolchef, die eindverantwoordelijke was voor het goede verloop van alle officiële activiteiten van Filip en Mathilde, ging met pensioen. Hij bereidde hun ontvangsten en verplaatsingen praktisch voor en hield de dag zelf een strakke timing bij. Maar nu moest koning Filip nog twee geliefde werkkrachten laten gaan.

“Superbodyguard” Luc De Witte (58), een van Filips belangrijkste personeelsleden, zet volgende vrijdag, na de nationale feestdag, zijn pensioen in. Even lang als Filip op de troon zit, tien jaar dus, leidde De Witte de veiligheidsdienst van het koninklijk paleis, onderdeel van de federale politie en goed voor zo’n 200 agenten die de koninklijke familie en hun domeinen dag en nacht bewaken.

Ook goed nieuws

En met William De Baets, zijn adjunct-kabinetschef en diplomatiek adviseur, verliest Filip op 25 juli een derde topmedewerker. Na drie jaar verlaat hij het paleis. Dat zal toch iets met onze koning doen, na al die jaren trouwe dienst. Gelukkig kreeg hij onlangs ook goed nieuws te horen. Zo is zijn vader intussen terug uit het ziekenhuis en stap voor stap aan de beterhand. Bovendien zal Albert voor het eerst in al die jaren naar de nationale feestdag in Brussel komen, om de tiende troonverjaardag van zijn zoon bij te wonen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws