Erika Vlieghe waarschuwt: "Dat mag je nu echt niet doen" Royalty
Royalty

Erika Vlieghe waarschuwt: "Dat mag je nu echt niet doen"

Erika Vlieghe waarschuwt: "Dat mag je nu echt niet doen"

Infectiologe Erika Vlieghe is helemaal niet gewonnen voor het idee om volop te versoepelen. Ze gaat hiermee resoluut in tegen haar Limburgse collega bij het Hasseltse Jessaziekenhuis, Jeroen van der Hilst.

Van der Hilst stelde voor om nu volop te versoepelen zodat we in de herfst geen te grote piek zouden hebben. “Mensen zonder vaccin hebben hun kans gehad en zullen sowieso ziek worden”, zei hij. “Het is beter om nu door die zure appel heen te bijten.”

Zijn collega Vlieghe uit het UZA in Edegem gaat daar niet mee akkoord. “Versoepelen is nu geen slimme zet", klinkt het bij ATV. "Als we het schooljaar op een normale manier willen laten starten, moeten we nu geen ‘big bang’ doen.”

Het schooljaar normaal starten

Vlieghe wil eerst nog volop inzetten op vaccinatie en alle twijfelaars nog eerst over de streep trekken. “Het is op dit moment nog altijd beter om mensen te vaccineren dan ze ziek te laten worden.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws