Erika Vlieghe ziet het met lede ogen aan: “We waarschuwen daar al sinds augustus voor” Royalty
Royalty

Erika Vlieghe ziet het met lede ogen aan: “We waarschuwen daar al sinds augustus voor”

Erika Vlieghe ziet het met lede ogen aan: “We waarschuwen daar al sinds augustus voor”

Erika Vlieghe vreest, net zoals enkele van haar collega’s, dat de maatregelen die de regering nu genomen heeft, niet streng genoeg zullen zijn. “Als men vroeger en kordater had ingegrepen, hadden we deze astronomische cijfers kunnen voorkomen”, klinkt het.

Volgens Vlieghe is het nu van het grootste belang dat we deze maatregelen zo goed mogelijk naleven. “We kunnen de kantjes er echt niet meer van aflopen”, benadrukt de infectiologe in Het Laatste Nieuws. “Eigenlijk moeten we zoveel mogelijk doen zoals in maart-april: onze contacten drastisch verminderen en de contacten die we hebben zo veilig mogelijk maken door elkaar buiten te ontmoeten, afstand te houden en mondmaskers te dragen."

“Het is met dit virus zoals met bosbranden. Die beginnen ook klein. Maar als je ze te groot laat worden, worden ze bijna oncontroleerbaar”, aldus Vlieghe. “En dan moet je heel drastisch te werk gaan. Wij, de experten, waarschuwen daar al sinds augustus voor, maar langs alle kanten werd ons standpunt gerelativeerd of zelfs genegeerd. Dat hielp natuurlijk niet. Het was vechten tegen de bierkaai. En zie waar we nu staan."

Populair

Laatste nieuws