Fikse waarschuwing voor prins Gabriël: “Dit kan zeer pijnlijk worden” Royalty
Royalty

Fikse waarschuwing voor prins Gabriël: “Dit kan zeer pijnlijk worden”

Fikse waarschuwing voor prins Gabriël: “Dit kan zeer pijnlijk worden”

Het gerucht gaat dat onze prins Gabriël en de Nederlandse kroonprinses Amalia een koppel zijn. Royaltywatcher Wim Dehandschutter heeft er zijn twijfels over. Dat zegt hij op Radio 2.

"Ik zie vooral een paar praktische problemen”, aldus Dehandschutter. “Gabriël is net gestart met een opleiding wiskunde aan het National Mathematics and Science College in Engeland. Prinses Amalia neemt dan weer een sabbatjaar in Nederland. In principe zou ze dan wel kunnen reizen naar Engeland, maar dat lijkt me weinig waarschijnlijk. Er gaan ook berichten de ronde dat ze stage zou lopen in Kenia. Dus het lijkt me haast niet mogelijk.”

“Voor vrouwen gelden er andere regels"

Wegens een wet die opgesteld is in 1830, die zegt dat dat leden van het Nederlandse koningshuis geen gezag of macht mogen uitoefenen in België, lijkt een huwelijk moeilijk denkbaar. Maar stél dat ze trouwen, dan wordt prins Gabriël geen koning maar prins of prins-gemaal. "Omgekeerd zie je dat wel gebeuren. Prinses Maxima is bijvoorbeeld koningin geworden, Paola ook.”

“Voor vrouwen gelden er andere regels. Maar het is niet gebruikelijk in monarchieën dat de echtgenoot van een koningin ook koning wordt. En dat kan wel een breekpunt zijn voor mannen, kijk maar naar prins Henry van Denemarken die getrouwd was met koningin Margrethe II. Hij heeft zich daar publiekelijk over uitgesproken hoe pijnlijk dat was.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws