Filip Dewinter spreekt duidelijke taal: “We moeten hier zo snel mogelijk mee stoppen” Royalty
Royalty

Filip Dewinter spreekt duidelijke taal: “We moeten hier zo snel mogelijk mee stoppen”

Filip Dewinter spreekt duidelijke taal: “We moeten hier zo snel mogelijk mee stoppen”

Volgens Filip Dewinter moet er zo snel mogelijk een migratiestop komen. Dat concludeert hij nadat hij de gegevens van de Antwerpse bevolkingscijfers kon inkijken.

“Terwijl in 1960 nauwelijks 7% van de Antwerpse bevolking een immigratieachtergrond had, is dat in 2021 geëvolueerd tot 59,7% waarvan het overgrote deel een niet-Europese achtergrond heeft”, laat Dewinter weten in PALNWS. “39,6% van de Antwerpenaren zijn zelfs van niet-Europese afkomst.”

“In de wetenschap dat in 2020 49,4% van de moeders van pasgeborenen een niet-Europese nationaliteit hadden, is de rekening snel gemaakt”, aldus het Vlaams Belang-kopstuk. “Over maximum 20 jaar zal Antwerpen een meerderheid van inwoners van niet-Europese afkomst hebben waarvan het merendeel moslims zullen zijn.”

Migratiestop

“Volgens sommigen is dat ‘hyperdiversiteit’, maar door de combinatie met de falende integratie is hier duidelijk sprake van omvolking, want samen met de demografische transitie vindt een cultuuromslag plaats met alle gevolgen van dien: vervreemding, verhoogde criminaliteit en een stevige tewerkstelling-, taal- en scholingsachterstand”, zegt Dewinter. “Om het tij te keren moeten we zo snel mogelijk voor een migratiestop gaan”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws