Frank Deboosere voorspelt voor dán flinke afkoeling: “Dit zal echt wennen worden” Royalty
Royalty

Frank Deboosere voorspelt voor dán flinke afkoeling: “Dit zal echt wennen worden”

Frank Deboosere voorspelt voor dán flinke afkoeling: “Dit zal echt wennen worden”

De weergoden blijven ons de komende dagen goedgezind. Er staat een mooi lenteweekend voor de deur met vandaag temperaturen tot 23 graden. Zondag wordt het zonnig en krijgen we temperaturen tot 26 graden. Maar daar blijft het niet bij.

Maandag doen we er zelfs nog een schepje bovenop. Dan is het opnieuw zonnig en warm bij maxima van 24 graden in de Hoge Venen tot 28 of 29 graden in het centrum. Aan de kust ontstaat er in de loop van de dag een zeebries zodat het daar afkoelt.

Dinsdag blijft het wellicht overwegend zonnig en is een tropische 30 graden mogelijk. “Dinsdag misschien al wat stapelwolken die opbollen”, aldus Frank Deboosere. “Woensdag is de warmste dag van allemaal, met meer dan 30 graden. In de namiddag, als het zwoel en plakkerig wordt, dan stijgt de kans op onweer.”

“Die onweders zullen er waarschijnlijk ook zijn op donderdag, en die maken dan een eind aan de hitte”, laat Frank weten, alvorens nog verder vooruit te blikken. “Als de allerlaatste weerkaarten juist zijn, krijgen we volgende week vrijdag nog maxima rond 20 graden. Dat wordt echt wel wennen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws