Geert Molenberghs geeft update over de coronasituatie in Brussel en Wallonië Royalty
Royalty

Geert Molenberghs geeft update over de coronasituatie in Brussel en Wallonië

Geert Molenberghs geeft update over de coronasituatie in Brussel en Wallonië

Zonder extra maatregelen stevent Brussel af op een nieuwe piek aan coronagevallen in september. Dat tonen simulaties van de UHasselt aan.

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) in Bruzz dat er niet verstrengd en ook niet versoepeld zal worden. Biostatisticus, Geert Molenberghs, is blij dat de Brusselse autoriteiten zich bewust zijn van de risico’s.

Molenberghs is vooral bezorgd over de situatie in Wallonië. “In Wallonië voert men dezelfde versoepelingen door als in Vlaanderen, terwijl de vaccinatiegraad helemaal niet vergelijkbaar is. Dat is erg gevaarlijk.”

"Situatie mag niet uit de hand lopen"

Hij maakt de vergelijking met Israël. “Op dit moment heeft Wallonië dezelfde vaccinatiegraad als Israël. Daar liggen heel ernstige maatregelen op tafel, omdat de deltavariant er niet meer te controleren is.”

Molenberghs zegt dat de Brusselse autoriteiten de situatie goed in het oog moeten houden om ervoor te zorgen dat ze niet uit de hand loopt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws