Geert Molenberghs waarschuwt: "De Britse variant is voor zoveel procent al aanwezig in ons land" Royalty
Royalty

Geert Molenberghs waarschuwt: "De Britse variant is voor zoveel procent al aanwezig in ons land"

Geert Molenberghs waarschuwt: "De Britse variant is voor zoveel procent al aanwezig in ons land"

De coronacijfers zitten nog steeds op een plateau, maar stijgen doen ze niet echt meer. Biostatisticus Geert Molenberghs klinkt hoopvol bij HLN.

"Ik denk dat er gunstige evoluties zijn", zegt Molenberghs. "We zien de cijfers vooral in Vlaanderen dalen. Er is nog een kleine stijging in de provincie Oost-Vlaanderen, maar in de andere provincies gaat het behoorlijk naar beneden. Ook landelijk zien we over het algemeen een daling van de cijfers."

De Britse variant is er wel nog steeds. "We zullen de hele periode dat die er is voorzichtig moeten zijn. De situatie blijft precair. We zitten echt middenin die periode. De derde golf is een risico, maar het is zeker geen voldongen feit. Het wijst er nu op dat we op een plateau kunnen blijven. Wij zijn nu een van de landen waar de Britse variant over rolt. We zitten in de buurt van 50 procent circulatie. De dieprode cijfers uit Groot-Brittanië en Portugal stellen we hier niet vast en dat heeft te maken met het pakket aan maatregelen dat hier is."

Wanneer kunnen we dan versoepelen? "Als de cijfers gunstig blijven, als de vaccinatiecampagne op snelheid komt en als het seizoenseffect gaat spelen, dan zijn er behoorlijk hoopvolle signalen. Een datum daarop zetten is heel moeilijk. Het is eerder in functie van waar we staan in de curves. Dan kijken we vooral naar de ziekenhuisopnames. Die zitten niet zo gek meer van de 75 hospitalisaties per dag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws