Geert Molenberghs ziet verontrustende evolutie: "Dit willen we echt niet" Royalty
Royalty

Geert Molenberghs ziet verontrustende evolutie: "Dit willen we echt niet"

Geert Molenberghs ziet verontrustende evolutie: "Dit willen we echt niet"

Het aantal ziekenhuisopnames daalt, maar zeer traag. Biostatisticus Geert Molenberghs had dat liever wat sneller zien gaan.

"Ik zou het liever wat sneller zien dalen, want als het stil hangt, worden de risico’s opnieuw groter. We zitten nu op een hoog plateau en we hebben die exponentiële stijging kunnen vermijden. Maar voorbeelden als New York tonen aan dat je op zo’n plateau ook nog kan doorschieten. Voorzichtig blijven is dus de boodschap", benadrukt Molenberghs in Het Nieuwsblad.

Molenberghs benadrukt dat in een aantal provincies de cijfers zelfs stijgen. "In Limburg zien we een stijging met 6 procent, in Antwerpen is er dan weer een daling met 7 procent. In verschillende Franstalige gebieden zien we ook weer een stijging en in Brussel gaat het zelfs over een stijging met 10 procent. We willen niet dat die gebieden opnieuw de zaak omhoog trekken met meer hospitalisaties tot gevolg.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws