Horecasector heeft plan klaar voor heropening: deze veranderingen worden doorgevoerd in cafés en restaurants Royalty
Royalty

Horecasector heeft plan klaar voor heropening: deze veranderingen worden doorgevoerd in cafés en restaurants

Horecasector heeft plan klaar voor heropening: deze veranderingen worden doorgevoerd in cafés en restaurants

De horecasector hoopt dat restaurants, cafés en hotels op 8 juni de deuren opnieuw mogen openen. De sector heeft al een voorlopig plan opgesteld voor de heropstart. Dat meldt ‘VTM Nieuws’.

Meest opvallend is misschien wel het voorstel om de sluitingsuren in te stellen om 23 uur. Waarschijnlijk is dit om te voorkomen dat de sociale remmingen wegvallen. Een pintje aan de toog drinken of bestellen zal er voorlopig ook niet inzitten.

De sector pleit namelijk voor de verplichting om de klanten alleen zittend aan de tafel te laten consumeren. Op restaurant zullen groepen van maximaal 4 personen toegelaten worden, met uitzondering van grotere gezinnen.

Reserveren

Obers zullen een mondmasker moeten dragen en aan de klanten zal worden gevraagd om steeds aan tafel te blijven zitten, tenzij ze naar het toilet moeten. Daarvoor zal een parcours uitgestippeld worden. Ook naar buiten gaan om een sigaret te gaan roken, wordt verboden. Tot slot wordt er gevraagd om bij restaurants zo veel mogelijk te reserveren.

“Reserveren ja, dat kan misschien, maar wij zijn geen politieagenten”, reageerde cafébaas Tim Joiris al in ‘VTM Nieuws’. “Wij gaan niet aan de mensen vragen of zij wel daadwerkelijk één familie zijn. Ik denk dat we dat niet mogen en willen we dat wel? Het moet nog altijd gezellig blijven om op café te gaan”, besluit Joiris. De volgende dagen zal dit voorstel worden gefinaliseerd.

Populair

Laatste nieuws