Infectioloog oppert voor nieuwe strategie tegen corona: “Zo voorkomen we een piek in de herfst” Royalty
Royalty

Infectioloog oppert voor nieuwe strategie tegen corona: “Zo voorkomen we een piek in de herfst”

Infectioloog oppert voor nieuwe strategie tegen corona: “Zo voorkomen we een piek in de herfst”

Infectioloog Jeroen van der Hilst deed een opmerkelijke oproep. Hij vroeg om zo snel mogelijk te versoepelen, zodat we overvolle ziekenhuizen kunnen voorkomen.

De infectioloog van het Hasseltse Jessaziekenhuis verklaart zijn paradoxale strategie: “Iedereen heeft een kans gehad zich te laten vaccineren, maar wie niet gevaccineerd is, zal nog ziek worden.” Door nu te versoepelen kunnen we volgens van der Hilst een piek in de herfst voorkomen.

“Op die manier beginnen we de opnames nu al te spreiden. Op dit moment zijn de ziekenhuizen bijna leeg, dus nu kunnen we het nog aan.” Van der Hilst is erg bezorgd over een piek aan opnames tijdens de herfst.

Zijn voorstel is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Hij verwijst naar de situatie van het Verenigd Koninkrijk. Daar hebben ze al sinds 19 juli versoepeld en na eerst een stijging is het aantal opnames nu gehalveerd.

Vaccinatie blijft volgens Van der Hilst nog altijd de beste manier om jezelf te beschermen. “Mensen die niet gevaccineerd zijn en het virus nog niet hebben doorgemaakt, zijn vroeg of laat aan de beurt. Vaccinatie voorkomt dat je door het virus in het ziekenhuis terechtkomt”, legt van der Hilst uit.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws