Jill Peeters ziet het somber in: "Ook hier bosbranden en nog meer pandemieën" Royalty
Royalty

Jill Peeters ziet het somber in: "Ook hier bosbranden en nog meer pandemieën"

Jill Peeters ziet het somber in: "Ook hier bosbranden en nog meer pandemieën"

Jill Peeters waarschuwt in De Afspraak voor de gevolgen van de klimaatsverandering. We moeten dringend iets doen of de gevolgen zijn niet meer te overzien, zo zegt ze: "De impact is enorm".

"We moeten de dingen vastpakken en voor een betere toekomst zorgen", benadrukt Peeters. "Dit moeten we op een duurzame manier doen. Er is een grote systeemverandering nodig. Zo'n pandemie leert ons vooral dat we mogen en moeten luisteren naar de experten. Ik stel me de vraag waarom er wel naar virologen geluisterd wordt en niet naar klimatologen."

Over de klimaatsverandering weten we intussen veel. "Over het klimaat en de uitdagingen waar we voor staan is veel meer geweten dan over dit kleine virusje. We weten wat we moeten doen", aldus Peeters. "Bij corona heeft het beleid er zich meteen naar geschikt en de mensen hebben het gevolgd. Er was en is een vertrouwen in de experten. Ik zie dat nu heel graag opnieuw gebeuren voor het klimaat."

Bosbranden

De weervrouw waarschuwt. "De impact is enorm groot. Klimaat gaat voor mij over onze volksgezondheid. Als we nu niks doen, hebben we in de toekomst geen zuivere lucht en geen job. De weerextremiteiten beginnen zich meer en meer mekaar op te volgen. Je houdt het ook niet meer buiten je landsgrenzen. Wat er in Australië gebeurt met die bosbranden, gaat ook bij ons komen", zegt ze.

Dan is er nog een ander punt. Er komen steeds ergere virussen, zoals malaria, vanwege de klimaatopwarming. "We gaan veel meer van die ziektes hebben. De temperatuur gaat overal stijgen, het wordt overal warmer. Die diertjes worden actiever en verspreiden zich verder en verder. Die ziektes gaan dat ook doen. We gaan vaker met pandemieën te maken krijgen, puur doordat we nu niets aan het doen zijn", aldus Peeters.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws