Jongeren belanden nu in het ziekenhuis: "Dit zou wel eens een hele zware tweede golf kunnen worden" Royalty
Royalty

Jongeren belanden nu in het ziekenhuis: "Dit zou wel eens een hele zware tweede golf kunnen worden"

Jongeren belanden nu in het ziekenhuis: "Dit zou wel eens een hele zware tweede golf kunnen worden"

In het Sint-Franciscusziekenhuis van Heusden-Zolder zien ze het aantal Covid-19-patiënten toenemen. Er liggen nu tien mensen met het coronavirus in het ziekenhuis.

Opvallende vaststelling: het gaat vooral om jonge mensen. Zij besmetten dan vervolgens de ouderen, die vervolgens zieker worden. Volgens cardioloog Peter Put, vervangend hoofdgeneesheer in het Sint-Franciscusziekenhuis, zouden ouderen en kwetsbare mensen best vrijwillig in quarantaine gaan.

"Als we zien wat de gemiddelde leeftijd is van de patiënten die we nu opnemen, zou het wel eens kunnen dat we naar een zware tweede golf zouden kunnen gaan", zegt Put. "Ook voor jongeren is het essentieel om de maatregelen op te volgen. De jongeren gaan de ouderen besmetten. Ouderen en kwetsbare groepen moeten zeer sterk hun sociale contacten beperken. Dat ze zelf in quarantaine gaan om zichzelf te beschermen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws