KMI komt met fikse waarschuwing: dit weer staat ons te wachten Royalty
Royalty

KMI komt met fikse waarschuwing: dit weer staat ons te wachten

KMI komt met fikse waarschuwing: dit weer staat ons te wachten

Het KMI, het koninklijk Meteorologisch Instituut, kondigt aan dat Code geel van kracht is aan de zee tot 17 uur. Binnenlandse Zaken activeert daarom ook tijdelijk het noodnummer 1722 voor schade door storm en wateroverlast.

Maandag wordt het wisselvallig met perioden van regen en buien. Het is meestal zwaarbewolkt, met opklaringen in de namiddag vanaf het noordwesten. In de Ardennen is er kans op korrelhagel of smeltende sneeuw. De wind waait vrij krachtig met rukwinden tot 80 km/u. Aan de kust kunnen deze oplopen tot 85 km/u. Minima liggen tussen 4 en 9 graden.

Maandagavond en -nacht wordt het wisselend bewolkt. In de Ardennen kunnen de buien een winters karakter aannemen. Minima liggen dan tussen -2 graden tot +3 graden. Dinsdagochtend is het oppassen voor ijsplekken.

Wind

Dinsdag begint koud met opklaringen. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en s’ avonds gaat het regenen vanaf het westen. De temperatuur ligt tussen 2 en 7 graden met een vrij krachtige wind uit het zuiden.

Woensdag grijs en zwaarbewolkt met regen. In de Ardennen mag men winterse neerslag verwachten. Maxima tussen 3 en 8 graden en er waait een matige en aan zee een vrij krachtige zuidwestelijke wind. Donderdag wisselend bewolkt, in de namiddag meer regen en buien en een vrij krachtige wind uit zuid of zuidzuidwest. Maxima liggen tussen 2 en 7 graden.

Weekend

Vrijdag winderig en zwaarbewolkt met regen of buien. Maxima schommelen tussen 3 en 8 graden en er heerst een vrij krachtige en aan zee een zeer krachtige wind uit west tot zuidwest. Zaterdag nog steeds winderig en wisselvallig weer met maxima van 3 tot 7 graden. Ook zondag nog regen en buien, maar dan een tikkeltje warmer, van 7 tot 9 graden bij een stevige zuidwestelijke wind.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws