Koning Albert ging zwaar in de fout met koning Filip: "Heel slecht van mij" Royalty
Royalty

Koning Albert ging zwaar in de fout met koning Filip: "Heel slecht van mij"

Koning Albert ging zwaar in de fout met koning Filip: "Heel slecht van mij"

Op 20 februari vertelt koningin Paola over haar leven in haar eigen documentaire. Ook koning Albert, koning Filip en prinses Astrid komen aan het woord.

Paola heeft het onder meer over de periode dat Albert en zij op scheiden stonden. Ze hadden toen jonge kinderen en die hebben erg geleden onder de situatie. "Het is jammer dat we het niet kunnen overdoen", citeert HLN een openhartige Paola. "Ik begrijp nu hoe belangrijk het is om affectie te tonen aan je kinderen. Maar ik wist niet beter en zocht ook mijn weg."

Strenge opvoeding

Ook koning Albert steekt de hand in eigen boezem. “Mijn vader was heel streng, en ik deed na wat ik hem van zag. Ik was ook heel autoritair met Filip”, klinkt het. "Maar toen was er een arts die zei: ‘Het gaat helemaal niet goed met uw zoon, hij zal ziek worden als u zo doorgaat.’ En mijn reactie was om hem los te laten. Ik had het anders moeten aanpakken, dat was een heel slechte reactie.”

Albert en Paola hebben echter wel een verklaring voor dat gedrag. Ze rekenden veel op nanny's, kindermeisjes en huishoudsters. Dat was zeer gebruikelijk in die tijd. "We zaten echt op een kantelmoment, het was net toen de tijdgeest omsloeg. Jonge ouders gingen daarna zelf veel meer tijd besteden aan hun kinderen en de opvoeding.”

Populair

Laatste nieuws