Marc Van Ranst maakt zich zorgen: “Dat kan ik nu al perfect voorspellen” Royalty
Royalty

Marc Van Ranst maakt zich zorgen: “Dat kan ik nu al perfect voorspellen”

Marc Van Ranst maakt zich zorgen: “Dat kan ik nu al perfect voorspellen”

Vooral in de ziekenhuiscijfers zien we een grote toename van coronagevallen. Marc Van Ranst benadrukt dat er mensen van alle leeftijden opgenomen worden.

"Men kan niet zeggen dat er alleen maar ouderlingen in het ziekenhuis liggen, want dat is niet waar”, aldus Van Ranst in ‘Het Journaal’. “En het zijn er veel. Ondertussen zijn er toch zo’n 600 opnames elke dag en er zijn al 4.000 mensen die in het ziekenhuis liggen. We zien nu vooral de weekgemiddelden, maar wanneer je kijkt naar de laatste dagen, is dat hoger dan dat. En daarvan kan ik perfect voorspellen dat dat nog omhoog gaat blijven gaan."

We zien de laatste tijd ook een verschuiving naar de ouderen toe, vooral naar de 90-plussers. “Ook dat werd voorspeld”, zegt de viroloog. “Meer dan een maand geleden hebben wij gezegd dat dit niet bij de jongeren zal blijven. Veel mensen waren al gerustgesteld: ‘Het is enkel bij de jongeren, dat is geen probleem.’ Neen. Overal ter wereld waar het bij de jongeren begint, daar deint het ook uit naar onze senioren”, besluit Van Ranst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws