Nationaal Crisiscentrum benadrukt: “Profiteer van het mooie weer, maar bijeenkomsten kunnen absoluut niet” Royalty
Royalty

Nationaal Crisiscentrum benadrukt: “Profiteer van het mooie weer, maar bijeenkomsten kunnen absoluut niet”

Nationaal Crisiscentrum benadrukt: “Profiteer van het mooie weer, maar bijeenkomsten kunnen absoluut niet”

De experts zien dat de opgelegde maatregelen wel degelijk effect heeft. “Hou vooral vol”, zegt Yves Stevens, woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum.

Er worden minder illegale feestjes worden georganiseerd en er zijn ook minder handelszaken die de regels niet naleven. “Dit toont aan dat de meeste mensen hun uiterste best doen om de maatregelen na te leven”, zegt Stevens. “Enkel op deze manier kunnen we de situatie samen onder controle houden."

“De basisregel is heel eenvoudig: enkel essentiële verplaatsingen zijn toegelaten”, vervolgt Yves Stevens. “Gaan werken wanneer telewerk niet mogelijk is, naar de supermarkt te gaan, of om naar de dokter te gaan mag, alle andere verplaatsingen zijn niet toegelaten."

Profiteer, mét respect voor maatregelen

De woordvoerder roept iedereen op om deze basisregels zo goed mogelijk vol te houden, ook al zal de verleiding de komende dagen groot zijn om uitstapjes te maken. “De komende dagen wordt het mooi weer. Profiteer hiervan”, klinkt het. “Uiteraard met respect voor de maatregelen: sociale afstand behouden is daarbij heel belangrijk."

“Verplaatsingen voor recreatie en bijeenkomsten kunnen nu niet”, benadrukt Stevens. “Het is niet de bedoeling om nu feestjes of picknicks te gaan organiseren. Dit kan absoluut niét”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws