Nationaal Crisiscentrum waarschuwt: “Het aantal overlijdens blijft hoog en zal waarschijnlijk nog stijgen” Royalty
Royalty

Nationaal Crisiscentrum waarschuwt: “Het aantal overlijdens blijft hoog en zal waarschijnlijk nog stijgen”

Nationaal Crisiscentrum waarschuwt: “Het aantal overlijdens blijft hoog en zal waarschijnlijk nog stijgen”

Steven Van Gucht van Sciensano benadrukte op de dagelijkse persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum dat we de maatregelen moeten blijven volhouden.

Er zijn op één dag tijd weer 1.661 nieuwe besmettingen vastgesteld in ons land. Volgens viroloog Steven Van Gucht zegt het aantal bevestigde besmettingen echter niets over de werkelijke evolutie. "We testen steeds meer mensen, daarom lijkt het te stijgen en zal het wellicht de komende dagen nog verder te stijgen.

“De cijfers die wel iets zeggen zijn vooral de ziekenhuiscijfers en dan vooral de opnames”, vervolgt Van Gucht. “We zien dat het aantal stabiliseert. Het getal blijft wel hoog en de druk op de ziekenhuizen blijft ook hoog. Het aantal overlijdens blijft ook hoog en zal waarschijnlijk nog stijgen. Dat gaat vooral om mensen die besmet geraakt zijn voor de maatregelen ingegaan zijn. We moeten die echt volhouden”, benadrukt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws