Niemand weet nog hoe het verder moet na laatste Nationale Veiligheidsraad: Na GEES staat ook adviesorgaan Celeval op springen Royalty
Royalty

Niemand weet nog hoe het verder moet na laatste Nationale Veiligheidsraad: Na GEES staat ook adviesorgaan Celeval op springen

Niemand weet nog hoe het verder moet na laatste Nationale Veiligheidsraad: Na GEES staat ook adviesorgaan Celeval op springen

Volgens Het Nieuwsblad is het best mogelijk dat ook adviesorgaan Celeval op springen staat. Eerder werd de GEES al ontbonden. Sophie Wilmès kondigde gisteren, een dag na de Veiligheidsraad aan, dat er verstrengde maatregelen zouden komen. Bij Celeval begrijpen ze er niks meer van.

"We dachten dat we samenwerkten met de regering. Maar nu lijkt het of de juf ons heeft gestraft omdat ons huiswerk niet goed was", klinkt het bij een lid van Celeval in Het Nieuwsblad. Meerdere leden willen zich terugtrekken.

Celeval wilde met een barometer werken om aan te duiden wat wel en niet mogelijk is. Dat hangt dan af van de epidemiologische situatie in ons land. De Veiligheidsraad communiceerde echter enkel om de nauwe contacten buiten het gezin te beperken tot vijf per persoon per maand.

Volgens politici zou die barometer te streng zijn en werd die daarom nog niet vermeld. Twee provincies zouden bijna in lockdown moeten en dat wilde men (nog?) niet. De toekomst van Celeval is erg in gevaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws