Nog meer slecht nieuws: “België wordt het land dat het langst zal lijden onder vierde golf” Royalty
Royalty

Nog meer slecht nieuws: “België wordt het land dat het langst zal lijden onder vierde golf”

Nog meer slecht nieuws: “België wordt het land dat het langst zal lijden onder vierde golf”

Ook na de nieuwe beslissingen van het Overlegcomité, het derde in drie weken, blijft de zorgsector ongerust. Artsen zijn niet zeker dat de nieuwe maatregelen voldoende zullen zijn.

Ook professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) ziet het somber in. Voor de derde week op rij vindt hij de maatregelen van het Overlegcomité niet verregaand genoeg. "Ik mis de daadkracht om dit virus streng aan te pakken terwijl dit hetzelfde is als in de omringende landen. Ik vrees dat we het land zullen worden dat het langst gaat lijden onder die vierde golf", zegt Devroey aan VRT NWS.

"Eigenlijk blijven het halve maatregelen", vindt Devroey. "De zorg in zowel de eerste als in de tweede lijn kraakt, maar de middelen die boven gehaald worden zijn de zalvers. De therapieën die werken worden nog niet gebruikt.”

"Ik mis de daadkracht om dit virus streng aan te pakken"

Zo had hij bijvoorbeeld liever gezien dat de scholen meteen zouden sluiten in plaats van de gekozen optie: verlengde kerstvakantie. "Men vergeet dat het virus dan nog twee weken vrij spel heeft. We gaan jonge kinderen maskers aandoen, maar we weten dat die niet zo goed aansluiten bij kinderen en niet zo efficiënt zijn", vertelt Devroey.

"Ik begrijp het standpunt van het onderwijs dat we de scholen willen open houden voor de toetsen en examens te doen en het eerste semester af te sluiten, maar ik begrijp daar ook uit dat het gemakkelijker is om de zorg uit te stellen, dan om examens uit te stellen", zegt Devroey. "Ik mis de daadkracht om dit virus streng aan te pakken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws