Paleis misnoegd over prinses Delphine: "En niet alleen omwille van docu" Royalty
Royalty

Paleis misnoegd over prinses Delphine: "En niet alleen omwille van docu"

Paleis misnoegd over prinses Delphine: "En niet alleen omwille van docu"

De driedelige docureeks ‘Delphine, mijn verhaal’ is afgelopen woensdag van start gegaan. En daar is het koninklijk paleis allesbehalve tevreden mee.

Met ‘Delphine, mijn verhaal’ komt de dochter van koning Albert II, Delphine Boël, onverholen en op een kwetsbare manier naar buiten over haar leven als verborgen liefdeskind. Ze getuigt in de documentaire over welke impact de affaire van haar moeder Sybille en de koning op haar leven heeft gehad, en hoe deze haar heeft beschadigd.

Koninklijke Hoogheid

De reeks opent met Delphine die het justitiepaleis betreedt nadat ze 31 jaar verborgen en 14 jaar genegeerd wordt. Na een proces van zeven lange jaren tegen de hoogste machten van ons land, is Delphine op 1 oktober 2020 niet meer ‘gewoon’ Delphine en wordt ze Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Delphine van Saksen-Coburg, prinses van België.

Om tot die opmerkelijke stap te komen, is er heel wat aan vooraf gegaan. En daar mag Vlaanderen nu getuige van zijn. In het programma wordt de kijker door middel van reconstructies en anekdotes teruggegooid naar het moment waarop alles begon, de ontmoeting tussen koning Albert II en Delphine’s moeder Sybille de Selys Longchamps, tot de uiteindelijke rechtszaak.

Zo vertelt Delphine onder andere over hoe ze op haar vijftiende een strijd voerde tegen anorexia, zich moest verstoppen met Albert voor onverwachts bezoek en hoe haar buikgevoel verraadde dat Albert niet zomaar een vriend was van haar moeder. Delphine draait er allesbehalve omheen in de reeks.

Misnoegd

Zeven jaar lang vecht Delphine en voelt ze zich diep gekwetst. Uiteindelijk wordt ze na al die jaren erkend als prinses, als dé dochter van koning Albert. Het koningspaar zet zijn trots opzij en beslist om Delphine uit te nodigen op het kasteel van Belvédère bij wijze van verzoening, en hoopt hiermee de gemoederen te bedaren.

Dat Delphine beslist om deel te nemen aan het programma ‘Dancing With The Stars’ is één zaak, maar dat Delphine nu ook naar buiten komt met een docureeks, zint de koninklijke familie allesbehalve. Naar verluidt diende de familie een verzoek in tot inzage van de reportage, maar werd deze geweigerd.

Verzoening als springplank

Royaltywatcher Thierry Debels bevestigt het ongenoegen van de koninklijke familie omtrent de documentaire. “De familie is niet enkel misnoegd over de reportage, maar over de hele tendens ervan”, vertelt Debels aan onze redactie. “Delphine treedt alsmaar meer in het openbaar naar de voorgrond. Ze trekt de spotlight naar haar toe, iets wat de familie niet bepaald gelukkig maakt.”

“De familie hoopte dat Delphine zich na de verzoening rustig zou houden, maar ze gebruikte de verzoening eerder als springplank”, gaat Debels verder. “In het verleden zei ze dat ze dit nooit zou doen. Dat schreef ze zelfs neer in haar boek. En toch doet ze het. Ik vind haar echt vreemd”, aldus Debels.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws