Pierre Van Damme heel eerlijk: “Ik ben daar zelf ook geen voorstander van” Royalty
Royalty

Pierre Van Damme heel eerlijk: “Ik ben daar zelf ook geen voorstander van”

Pierre Van Damme heel eerlijk: “Ik ben daar zelf ook geen voorstander van”

Wetenschappers zijn er al maanden over eens: de vaccins werken uitstekend en vormen een belangrijk wapen in de strijd tegen corona. Veel mensen zijn echter tegen het krijgen van een vaccin. Het woord ‘verplichting’ werd al enkele malen geopperd.

“Ik ben daar zelf nog geen voorstander van”, zegt Van Damme in Het Nieuwsblad. “Vraag is vooral welke maatregelen je ertegenover stelt wanneer iemand weigert. Boetes zullen niet iedereen over de streep trekken.”

“En je krijgt mogelijk het gevolg dat mensen andere vaccins niet meer willen laten zetten omdat ze toch niet verplicht zijn”, aldus Van Damme. “In Vlaanderen zijn de cijfers overigens ook helemaal niet slecht. Ik zou nog verder willen inzetten op sensibilisering.”

Vooral wanneer het gaat over vaccins voor hun kinderen, reageren de meeste mensen gevoelig. “Het is heel normaal dat ouders goed geïnformeerd willen zijn over het kinder­vaccin, wat een aangepast product is”, klinkt het nog bij de epidemioloog.

“Uit studies en uit de praktijk in de Verenigde Staten - er zijn gegevens van meer dan 5 miljoen kinderen - blijkt het heel goed te werken en veilig te zijn. We moeten ook goed uitleggen waarom het nodig is. We weten dat kinderen zelden ziek worden van het coronavirus, maar het blijft een feit dat er enkele in het ziekenhuis terechtkomen. Ook dat moeten we ouders vertellen.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws