Premier Sophie Wilmès: “De epidemie is nog lang niet onder controle, de inspanningen zijn nog maar net begonnen” Royalty
Royalty

Premier Sophie Wilmès: “De epidemie is nog lang niet onder controle, de inspanningen zijn nog maar net begonnen”

Premier Sophie Wilmès: “De epidemie is nog lang niet onder controle, de inspanningen zijn nog maar net begonnen”

Alle maatregelen die tot nu toe van toepassing waren, blijven behouden tot 19 april. Ze kunnen daarna eventueel opnieuw verlengd worden tot 3 mei.

Premier Sophie Wilmés benadrukt dat het belangrijk is deze maatregelen te blijven volgen. "Blijf thuis of doe enkel essentiële verplaatsingen", zegt ze op de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad. "Wat buitenactiviteiten betreft: het doel blijft om in beweging te blijven, uren op een bankje zitten in de zon is dat dus niet." Er komt géén strikte perimeter voor sportieve activiteiten buiten.

Voor alle niet-essentiële bedrijven is telewerken verplicht. "Waar het niet mogelijk is, kan er wel binnen het bedrijf gewerkt worden als de regels van social distancing kunnen gerespecteerd worden. We weten dat het voor sommige sectoren moeilijk is, maar we hameren erop." Wilmès zegt ook dat de exponentiële groei van het virus afneemt, maar dat de epidemie nog lang niet onder controle is. “De inspanningen zijn pas begonnen”, klinkt het.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws