"Prins Laurent en prinses Astrid worden gediscrimineerd: Ze kunnen werkloosheidsuitkering aanvragen" Royalty
Royalty

"Prins Laurent en prinses Astrid worden gediscrimineerd: Ze kunnen werkloosheidsuitkering aanvragen"

"Prins Laurent en prinses Astrid worden gediscrimineerd: Ze kunnen werkloosheidsuitkering aanvragen"

Prins Laurent en prinses Astrid worden minder goed behandeld dan andere Belgische burgers." Tot die conclusie komt Charles-Eric Clesse, arbeidsauditeur en docent sociaal recht aan VUB.

Volgens Clesse wordt het vorstelijk duo gediscrimineerd. Ze worden volgens de professor niet correct behandeld op vlak van arbeidsrecht en sociale zekerheid.

“Ze zijn het slachtoffer van een discriminerende regeling” en “ze worden vanwege hun geboorte anders behandeld in vergelijking met Belgische burgers”.

Het is volgens het onderzoek noodzakelijk om de gelijkheid te herstellen. Er zou daarvoor een herziening van een wet over subsidies, toegekend aan leden van de koninklijke familie. Anders kunnen Astrid en Laurent zich beroepen op het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden om “van de Belgische Staat het recht op sociale zekerheid en recht op werk te eisen”.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws