Professor Geert Meyfroidt: “Het virus zal inderdaad nooit meer weggaan, het is hopen op een vaccin ergens eind dit jaar” Royalty
Royalty

Professor Geert Meyfroidt: “Het virus zal inderdaad nooit meer weggaan, het is hopen op een vaccin ergens eind dit jaar”

Professor Geert Meyfroidt: “Het virus zal inderdaad nooit meer weggaan, het is hopen op een vaccin ergens eind dit jaar”

Steven Van Gucht van Sciensano vertelde maandagvoormiddag op de dagelijkse persconferentie dat we waarschijnlijk nog vele maanden met het coronavirus opgescheept zitten. Professor Geert Meyfroidt geeft uitleg bij deze uitspraak.

"In zekere zin geraken we er inderdaad niet meer vanaf”, zegt Meyfroidt in ‘Het Journaal’. “Het virus is los in de mensheid en gaat dus ook nooit meer weggaan."

Volgens Meyfroidt ligt het aantal mensen dat immuniteit heeft opgebouwd tegen het virus nog altijd zeer laag. “En zelfs met de weinige mensen die tot nu toe besmet zijn geraakt, zien we al wat voor een overbelasting dit heeft op ons gezondheidssysteem."

Hopen op vaccin

“Het is dus inderdaad zaak om het onder controle te houden, van het aantal mensen dat tegelijk besmet is te beperken en dan hopen dat er ergens, hopelijk eind dit jaar, begin volgend jaar een vaccin komt", zegt Meyfroid.

Een van de opties die men aan het bekijken is om de immuniteit groter te maken, is om de jonge kinderen weer naar school te laten gaan. “Ik denk dat het voor die kinderen op zich zou kunnen”, aldus de intensivist van de UZ Leuven.

“Maar het probleem is dat die kinderen natuurlijk ook ouders hebben en die ouders gaan ook werken en hebben daar hun collega’s. Eén persoon raakt dus onrechtstreeks heel veel mensen aan die soms heel kwetsbaar kunnen zijn”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws