Steven Van Gucht laat weten of er een nieuwe lockdown moet komen Royalty
Royalty

Steven Van Gucht laat weten of er een nieuwe lockdown moet komen

Steven Van Gucht laat weten of er een nieuwe lockdown moet komen

De coronacijfers swingen weer de pan uit. Hier en daar doemt het woord ‘lockdown’ weer op. Steven Van Gucht is daar geen voorstander van en daar heeft hij een goede reden voor.

"Zo’n lockdown kan op korte termijn zeker werken, maar je riskeert een jojo-beweging", zegt hij in Het Journaal. "Het probleem is wat daarna gebeurt. Je moet die lockdown weer loslaten en dan krijg je een compensatie. Het is beter om te kiezen voor duurzame maatregelen die je ook voldoende lang kan volhouden en die toelaten om de situatie beheersbaar te houden.”

Beperken van contacten

Volgens de viroloog van Sciensano kunnen we beter vasthouden aan de basismaatregelen zoals mondmaskers, ventilatie en thuiswerk. "En ook het beperken van de contacten, zeker in de privésfeer. Als we dat met z'n allen goed doen, kunnen we de curve aftoppen zonder naar een lockdown te gaan.”

Er wordt ook al gevreesd dat de grote evenementen zullen worden geschrapt. Deze vrees is volgens Van Gucht niet nodig. ”We mogen die niet allemaal over dezelfde kam scheren. Er zijn evenementen die je veilig kan organiseren. Waar jong en oud bij elkaar komen, zou ik wel voorzichtiger zijn."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws