Steven Van Gucht: "We zien een stijging van besmettingen bij jonge kinderen die te wijten is aan heropenen van de scholen" Royalty
Royalty

Steven Van Gucht: "We zien een stijging van besmettingen bij jonge kinderen die te wijten is aan heropenen van de scholen"

Steven Van Gucht: "We zien een stijging van besmettingen bij jonge kinderen die te wijten is aan heropenen van de scholen"

De coronacijfers dalen eigenlijk zo goed als niet meer. Viroloog Steven Van Gucht zocht in 'De Ochtend' op Radio 1 naar verklaringen.

"Tijdens de laatste drie dagen kunnen we spreken van een stabilisatie. Dat is wel zorgwekkend en we hebben er geen verklaring voor", zei Van Gucht. "We zien het vooral in Vlaanderen en de provincie Luxemburg. Wat er precies aan de hand is in Vlaanderen, daar hebben we het gissen naar."

"We zien ook een stijging bij jonge kinderen en in iets mindere mate bij tieners. Dat is dan wel te wijten aan het heropenen van de scholen zo'n drie weken geleden. Dat hadden we ook wel voorspeld. We zien die effecten nu ook. Die gaan over enkele weken weer dicht door de kerstvakantie", aldus Van Gucht.

Versoepelingen

Het zal nog een hele tijd duren vooraleer er versoepeld kan worden. "Aan dit tempo gaat het zeker nog tot januari duren vooraleer de ziekenhuisopnames voldoende gedaald zijn. In de eerste golf ging de daling ook wel in ups en downs. Het is dus niet noodzakelijk dat dit zo zal blijven. Ik zou nog een klein tandje bijsteken in de huidige maatregelen. Als we die heel strak opvolgen, kunnen die goed werken", meent de viroloog.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws