VTM-weerman Frank Duboccage heeft geen goed nieuws te melden: “Ik vrees ervoor” Royalty
Royalty

VTM-weerman Frank Duboccage heeft geen goed nieuws te melden: “Ik vrees ervoor”

VTM-weerman Frank Duboccage heeft geen goed nieuws te melden: “Ik vrees ervoor”

Gisteren was de zon de grote afwezige op de meeste plaatsen en ook vandaag zal er niet veel zonneschijn te bespeuren vallen. Er staat ons een grijze dag te wachten, met lokaal ook wat motregen.

Ook qua temperaturen verandert er niet veel: in Vlaanderen zal het zo’n 7 tot 9 graden worden. “We zitten tussen twee kernen van hogedrukgebieden. Dat wil zeggen dat we eigenlijk weinig stroming hebben”, verklaart VTM-weerman Frank Duboccage. “De lage bewolking die aanwezig is boven ons land kan gewoon niet weg en daardoor hebben we dus te maken met die vele wolken.”

“Er ligt wel een storing ten westen van ons op dinsdag", vervolgt Frank. "Die storing zou in de nacht van dinsdag op woensdag én woensdag over ons land trekken. Daar zit net iets meer regen op, maar sowieso weinig qua hoeveelheden. Na de middag zal het wel weer zo goed als droog blijven, maar ik vrees dat er ook na die storing nog altijd veel wolkenvelden aanwezig zullen zijn.”

Ook donderdag zal het al snel bewolkt worden. “En voor vrijdag ziet het ernaar uit dat we een grijze dag tegemoet gaan met nauwelijks of geen regen. En ook zaterdag zal het eerder betrokken zijn. Dan blijft het wel meestal droog.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws