Waarom het liefdesleven van kroonprinses Elisabeth zo moeilijk is Royalty
Royalty

Waarom het liefdesleven van kroonprinses Elisabeth zo moeilijk is

Waarom het liefdesleven van kroonprinses Elisabeth zo moeilijk is

De 20-jarige kroonprinses Elisabeth is momenteel nog vrijgezel, maar er bestaat een kans dat dat binnenkort zal veranderen.

Prinses Elisabeth zal binnen x-aantal jaren gekroond worden tot koningin van België; een grote taak die op haar schouders rust. Maar de prinses heeft nog een andere taak te vervullen: een geschikte partner vinden om de koninklijke familie voort te zetten.

Toestemming

En die zoektocht blijkt allesbehalve gemakkelijk te zijn. Haar toekomstige wacht trouwens een pittige taak, want aan hem wordt de rol van prins-gemaal toebedeeld, een functie in de schaduw van de koningin.

Dat kan voor problemen zorgen, denk bijvoorbeeld aan de Britse prins Philip in de beginjaren van de regeerperiode van de Queen. Haar toekomstige zal dus sterk in z'n schoenen moeten staan, maar zichzelf ook kunnen wegcijferen voor z'n vrouw.

Trouwen met de kroonprins van Nederland is uit den boze, want een bijzonder decreet uit 1830 sluit uit dat elk lid van de familie Oranje-Nassau geen machtspositie in België kan verwerven. Trouwen met een gewone burger daarentegen, die geen blauw bloed door zijn aderen heeft stromen, is ook een optie.

Buitenstaander

Het koningshuis wil uiteraard dat de prinses haar hart volgt, maar dan zal de jongeman onderworpen worden aan zware controles. Zo wordt er nagegaan of de man geen strafblad heeft, wat de job van z’n ouders is, welke zaken hij in het verleden al bereikt heeft... En zo gaat het lijstje maar door.

Een buitenstaander kan bovendien voor grote problemen zorgen, denk maar aan het Harry & Meghan-verhaal. De koninklijke familie wil natuurlijk niet dat de troonopvolger de benen neemt naar het buitenland. Hoe beter haar toekomstige het milieu en de verwachtingen kent, hoe groter de kans op slagen.

Of Elisabeths oog zal vallen op een gewone burger, daar twijfelen we aan. De prinses werd al vaak gelinkt aan een bepaalde naam: Alexandre d’Arenberg, die net als de Coburgs een telg is van het oud Belgisch adellijk geslacht. Hij was tevens aanwezig op Elisabeth’s 18de verjaardag.

Oxford

Die laatste zou volgens royaltywatchers geen goede keuze zijn voor onze prinses. “Een fuifnummer met veel geld en de looks van een playboy”, klinkt het.

Momenteel studeert de kroonprinses politiek en geschiedenis aan het Lincoln College in Oxford, waar ze naar verluidt ook heel wat aandacht van jongens zou krijgen. Zo zijn er foto’s opgedoken waarop ze staat te praten met een medestudent. Zal de kroonprinses de liefde vinden op de universiteit?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws