Yves Stevens: “De harde realiteit is dat de cijfers nog steeds zeer hoog zijn, en dat de situatie nog steeds zeer ernstig is” Royalty
Royalty

Yves Stevens: “De harde realiteit is dat de cijfers nog steeds zeer hoog zijn, en dat de situatie nog steeds zeer ernstig is”

Yves Stevens: “De harde realiteit is dat de cijfers nog steeds zeer hoog zijn, en dat de situatie nog steeds zeer ernstig is”

Net zoals zoveel andere experten, drukt ook Yves Stevens, woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum, op de persconferentie erop om de maatregelen nog even vol te houden.

"Sommige mensen voelen zich misschien slachtoffer van het coronavirus, omdat ze zich beperkt voelen in hun vrijheden”, zegt Yves Stevens. “Andere slachtoffers vechten echter dit moment in de ziekenhuizen op de afdeling intensieve zorgen voor hun leven."

“Ondanks de inzet van het verzorgend personeel, zijn er jammer genoeg ook slachtoffers die de strijd tegen het virus hebben verloren”, zucht Stevens. “Zij laten vrienden en familie achter met een enorm gemis”, waarna hij op het persmoment deze mensen veel sterkte wenst bij het verwerken van dit verdriet.

De harde realiteit

“Iedereen zoekt positieve elementen in deze cijfers”, vervolgt Stevens. “We moeten wel realistisch zijn: de cijfers tonen aan dat de situatie nog steeds zeer ernstig is. Dat is de harde realiteit waarin we ons nog steeds bevinden en waarom we de maatregelen moeten blijven volhouden. We kunnen niet genoeg benadrukken dat het gedrag van ons allemaal de situatie kan beïnvloeden op positieve of in negatieve zin”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws