Ziekenhuizen sluiten stilaan corona-afdelingen: “Zo kunnen we de zorg voor niet-corona-patiënten - die beter wat vroeger waren binnengekomen - weer opnemen” Royalty
Royalty

Ziekenhuizen sluiten stilaan corona-afdelingen: “Zo kunnen we de zorg voor niet-corona-patiënten - die beter wat vroeger waren binnengekomen - weer opnemen”

Ziekenhuizen sluiten stilaan corona-afdelingen: “Zo kunnen we de zorg voor niet-corona-patiënten - die beter wat vroeger waren binnengekomen - weer opnemen”

Het aantal ziekenhuisopnames van mensen besmet met het Covid-19-virus daalt al een tijdje. Deze trend valt - zeker sinds deze week - op bij de hospitalen.

Speciaal ingerichte afdelingen voor de coronapatiënten kunnen in sommige gevallen zelfs weer gesloten worden. “In totaal hebben we zeven afdelingen die voorbestemd zijn voor coronapatiënten in de loop deze crisis. En daarvan hebben we er op dit ogenblik al twee van kunnen sluiten”, zegt professor Frank Vermassen van de UZ Gent in 'Het Journaal'.

Dit wil uiteraard niet zeggen dat het einde van de coronacrisis in zicht is. “De laatste vier, vijf weken waren wel zeer pittig op de afdelingen waar deze patiënten opgenomen zijn. Dat mag je echt niet onderschatten”, klinkt het.

Beter wat vroeger binnengekomen

Volgens Vermassen is er wel degelijk een terugval van de activiteiten op sommige afdelingen, en daar is hij erg tevreden om. “Dat geeft ons immers de kans om de zorg voor de niet-coronapatiënten terug op te nemen, want we zien dat de laatste weken een aantal patiënten binnengekomen zijn die eigenlijk vroeger naar het ziekenhuis waren gekomen."

Populair

Laatste nieuws