Opmerkelijk: bekende actrice maakt comeback in 'Thuis' én 'Familie' showbizz
showbizz

Opmerkelijk: bekende actrice maakt comeback in 'Thuis' én 'Familie'

Opmerkelijk: bekende actrice maakt comeback in 'Thuis' én 'Familie'

Het zat er al een tijdje aan te komen dat Katrien, gespeeld door Lotte Vannieuwenborg, even zou terugkeren in ‘Thuis’. Maar tegelijk duikt de actrice ook in ‘Familie’ opnieuw op. Een verrassende, en ietwat bizarre wending.

Van 2008 tot 2012 was Lotte te zien als Katrien in ‘Thuis’. Vijf jaar schitterde ze in de soap, tot ze er zelf de stekker uittrok. Maar maandag is het eindelijk zover, dan duikt Katrien nog eens op. Na tien jaar verwelkomde de soap Lotte Vannieuwenborg weer op de set. “Maar het leek alsof het maar een week geleden was”, vertelt de actrice in Gazet van Antwerpen. Zo vertrouwd voelde het.

Katrien keert terug in het verhaal als eiceldonor voor haar zus Paulien (Tina Maerevoet) en Lowie (Mathias Vergels). En na tien jaar is haar personage natuurlijk enorm veranderd. “Ik vind dat ze zachter is geworden”, denkt Lotte. En volwassener, ze is niet meer de heftige en opstandige puber van weleer.

Het toeval wil nu dat Lotte tegelijk ook tijdelijk opduikt in ‘Familie’, opnieuw als Eva. “Een personage dat ik vijf jaar geleden speelde”, vertelt Lotte. Rudi (Werner De Smedt) hielp Eva eerder aan een kindje door zaaddonor te spelen. Grappig, want in ‘Thuis’ is Lotte nu diegene die een kinderwens wil laten vervullen.

Plannen voor comeback

Zo is Lotte meteen in de twee populairste soaps van Vlaanderen te zien. Maar of de actrice binnenkort vaker op het scherm opduikt, weet ze nog niet. “Twee rollen vertolken in combinatie met voltijds lesgeven is heftig. Gelukkig was ­iedereen flexibel”, bedenkt ze zich. “Ik laat de dingen spontaan op me afkomen en ga waar het pad me brengt”, besluit Lotte.

Lotte Vannieuwenborg in 'Thuis' (links) en in 'Familie' (rechts), Bron: VRT, VTM

Opmerkelijk: bekende actrice maakt comeback in 'Thuis' én 'Familie'

Populair

Laatste nieuws